De toekomst van AI copywriting op internet

De toekomst van AI copywriting op internet

Goede teksten schrijven is een kunst. Iedereen kan het leren, maar niet voor iedereen is het even makkelijk. Unieke, goede teksten maken is steeds moeilijker geworden met de toename van content op het internet. Ook hebben mensen steeds meer content nodig voor hun websites, bedrijven en producten. Iemand die bezig is met het opzetten en bouwen van websites, een eigen bedrijf of het verkopen van producten, zal hiernaast niet veel tijd over hebben om lange, goede teksten te schrijven.

Teksten laten schrijven

Daarom kiezen veel werkgevers en ZZP'ers ervoor om hun teksten te laten schrijven door een tekstschrijver. Deze vinden zij via internet, via forums, sociale media of andere websites. Tekstschrijvers krijgen dan meestal betaald per klus, tekst of zelfs per geschreven woord. Volgens velen zal hier binnenkort verandering in komen, door de komst van AI copywriting. Hier zullen steeds meer mensen van gebruik gaan maken. Ook kunnen tekstschrijvers zich gaan focussen op het leren schrijven met AI software als hulpmiddel.

Wat is AI copywriting?

AI copywriting software kan ingezet worden als hulp bij het schrijven van teksten. Er worden zo (delen van ) teksten gegenereerd door artificiële intelligentie. Deze software schrijft niet alleen teksten, maar AI zorgt voor een nieuwe dimensie in teksten genereren en helpt bedrijven om beter te presteren op het gebied van marketing. Ook kun je met deze software snel en effectief websites vullen met grote hoeveelheden tekst. Je vult simpelweg wat informatie in (zoals kernwoorden, een voorbeeld alinea of een titel) en de software gaat proberen de rest van het artikel te schrijven. Het beste is om dit te doen in kleinere stappen, zoals een aantal zinnen of één alinea tegelijk.

Toekomst van AI copywriting

Wat vinden mensen van AI copywriting software? B2Design vroeg copywriters naar hun mening over deze software. Als je teksten genereert met deze AI software, zul je nog regelmatig fouten zien in de teksten. Ook kan de software soms een andere weg inslaan, waardoor een deel van de tekst herschreven moet worden. Daarom moet je AI copywriting (in de huidige staat) vooral zien als hulpmiddel. Je kunt zo gemakkelijk en snel teksten schrijven, maar je moet zelf af en toe wel een beetje helpen.Wellicht dat hier in de toekomst verandering in zal komen, naarmate de AI steeds slimmer gaat worden.