Een heerlijke smoothie voor na het sporten is zo gemaakt!

Een heerlijke smoothie voor na het sporten is zo gemaakt!

Sporten en lichaamsbeweging is een geweldige manier om gezond te blijven. Je kunt je lichaam echter nog een extra handje helpen door ook gezond te eten. Sporten vereist veel inspanning van je lichaam en daarom heeft je lichaam gezonde voeding nodig om te genezen. Heb jij na het sporten altijd even een opfrisser nodig? Probeer dan een smoothie. Na een goede work-out en lekkere smoothie zit je vol energie en ben je klaar voor iedere uitdaging. Met de blender of slowjuicer wordt een smoothie maken nog makkelijker. Wij hebben de 5 lekkerste recepten voor na het sporten van Nutribullet vast voor je uitgekozen!

Groene Thee Fruit Blast

Ingrediënten:

30 gram snijbiet

75 gram mango

75 gram aardbeien

3 muntblaadjes

360 ml koele groene thee

Waarom moet je kiezen voor een groene thee smoothie? Ten eerste kies je natuurlijk voor een groene thee smoothie, omdat het lekker is. Je kiest hier echter ook voor omdat groene thee vetverbrandende eigenschappen heeft en bieten veel vezels bevatten. Groene Thee Fruit Blast is je beste vriend als je vet wilt verbranden en toch vol energie wilt zijn.

Bieten Proteïne Blast

Ingrediënten:

1 kleine biet

1 theelepel cacao

½ banaan

240 ml amandelmelk

20 gram sojabonen

1 theelepel lijnzaad

Waarom moet je kiezen voor een bieten proteïne smoothie? Als sporter weet je als geen ander hoe belangrijk eiwitten zijn. Je spieren krijgen veel te verduren in de sportschool of op het sportveld en ze hebben eiwitten nodig om weer bij te komen. De eiwitten helpen bij de herstel en groei van je spieren en kunnen zelfs ontstekingen in de spieren verminderen. Voor een snel herstel is de Bieten Proteïne Blast de beste keuze!

Lekker Relaxed Blast

Ingrediënten:

100 gram bindsla

2 tomaten

125 gram wortels

40 gram broccoli

½ paprika

1 kleine biet

75 gram druiven

240 ml water

Waarom moet je kiezen voor een ontspannende smoothie? Laten we heel eerlijk wezen, wie is er na het sporten nu niet toe aan ontspanning. Met dit lekkere recept welke je hieronder kunt vinden, heb je even je rustmoment na een intensieve work-out. Gewoon even ontspannen en genieten van wat je net allemaal in de sportschool hebt bereikt. Beter kan bijna niet. Kies voor rust en kies voor een Lekker Relaxed Blast.

Aardbeien Madness Blast

Ingrediënten:

30 gram gemengde sla

½ banaan

1 stukje Tofu

6 bevroren aardbeien

45 gram broccoli

1 stukje biet

1 theelepel kaneel

360 ml rijstmelk

Waarom moet je kiezen voor een aardbeien smoothie? De aantrekkelijke rood-roze kleur is al reden genoeg om een slokje te nemen, maar de die je van deze smoothie krijgt is nog veel sterker. De groenten en fruit voegen allemaal hun eigen vitamines toe en maken deze smoothie nog beter dan gezond. Met de Aardbeien Madness Blast krijg je een energiekick die de hele dag door blijft werkt.

Pompoen Kruiden Blast

Ingrediënten:

110 gram pompoen

1 banaan

2 wortels

1 scheutje vanille

¼ theelepel kaneel

¼ theelepel piment

½ theelepel honing

240 ml amandelmelk

Waarom moet je kiezen voor een pompoen en kruiden smoothie? Heel simpel, zelfs de Pumpkin Spice Latte van de Starbucks kan van deze smoothie niet winnen. De herfstsmaken van deze smoothie zijn een keer wat anders en zijn voor de meeste een aangename verrassing. Overigens helpen de vezels bij gewichtsverlies en geeft de smoothie een verzadigd gevoel. De Pompoen Kruiden Blast is voor iedereen die outside of the box durft te denken, dus durf jij het aan?

Wil je nog meer lekkere smoothie of slowjuice recepten? Dan kun er hier nog meer vinden!