Spoedcursus op hakken lopen vind je hier

Spoedcursus op hakken lopen vind je hier

Je ziet ze vast weleens voorbijlopen; elegante vrouwen met hakken. Om jaloers op te worden, ze bewegen soepel en lijken geen enkele last te hebben van de hakken. Op hakken lopen is gemakkelijker dan je denkt, lees hieronder hoe jij dit ook onder de knie kunt krijgen.

Start simpel

Wie op hakken wil lopen, moet eenvoudig beginnen. Dit kan met blokhakken. Het voordeel van deze hakken is dat ze wat vlakker en massiever zijn. Je went hierdoor aan het lopen op hakken, zonder dat dit in het begin veel moeite kost.

Doe loopoefeningen

Als je een tijdje op blokhakken hebt gelopen, wordt het tijd om op echte hakken te gaan lopen. Begin hier thuis mee. Loop iedere dag een uurtje op hakken en je zult merken dat deze al snel natuurlijker aan gaan voelen. Dat is ook een nadeel als je eens per jaar hakken draagt; je voeten zijn het gewoon niet gewend. Let ook goed op je manier van lopen op hakken, oefen dit ook thuis. Voor de spiegel is natuurlijk de beste manier, zorg voor een soepele tred die je lang vol kunt houden. Oefen ook veel met het maken van verschillende bewegingen op je hakken. Door bijvoorbeeld de grond aan te raken of jezelf een aantal keer om te draaien.

Oefenen, oefenen, oefenen

Als je eenmaal een aantal oefeningen hebt bedacht, blijf dit dan dagelijks herhalen. Spreek met jezelf af hoeveel uur per week je op hakken wilt lopen en welke oefeningen je wilt gaan doen. Draag de hakken ook steeds wat langer, totdat je een uurtje of vijf gemakkelijk vol houdt. Houd af en toe je hakken aan als je bijvoorbeeld boodschappen gaat doen of het huishouden, hiermee loop je de hakken nog meer in en worden ze echt van jou.

De laatste test

Als je in staat bent om meer dan vijf uur op hakken te lopen en je kunt er verschillende bewegingen mee maken, ben je toe aan de laatste test; dansen op je hakken. Je zult merken door alle trainingen dat je na verloop van tijd hieraan toe bent. Als dansen lukt, ben jij klaar voor het lopen op hakken. Op het eerstvolgende gala, ben jij die elegante vrouw op hakken. Zo leer je nog eens wat bij het lezen van een kleding blog!