Wat zijn de grootste trends in petten en mutsen deze winter?

Wat zijn de grootste trends in petten en mutsen deze winter?

Elke winterperiode zijn er weer nieuwe, verrassende trends op het gebied van mode en kleding. Dit geldt zeker als het gaat om petten en mutsen. De ontwikkelingen als het gaat om caps, mutsen, petten, et cetera, volgen elkaar snel op. Wil je weten wat deze wintermaanden de grootste trends zijn als het om caps en mutsen gaat? Lees dan gauw verder!

Trucker caps

Een van de grootste hypes deze wintermaanden zijn trucker caps. Truckers caps zijn petten die eel op baseball caps lijken. Het model van de pet is vergelijkbaar. Ze hebben een gebogen voorklep, op de bovenzijde een kleine button en bestaan uit vijf of zes afzonderlijke vlakken, ook wel panelen genoemd. Een belangrijk verschil met een standaard baseballpetje is het materiaal waar de pet van is gemaakt. Bij trucker caps is dat geen katoen, maar schuimmateriaal.

Snapbacks

Een andere trend deze wintermaanden zijn de welbekende snapbacks. Dit zijn petten gemaakt van katoen, die aan de achterzijde een sluiting hebben, waardoor ze versteld kunnen worden. De sluiting is vaak van plastic gemaakt. Snapbacks lijken dus veel op gewoon baseball petjes. De reden dat deze petjes snapbacks genoemd worden, heeft te maken met het geluid dat je hoort als de sluiting vastklikt of losmaakt. Dan hoor je namelijk een soort 'snap'.

Baseball caps (curved caps)

Naast truckers caps en snapbacks, zijn de komende wintermaanden baseball caps erg populair. In principe zijn baseball caps, die ook wel curved caps genoemd worden, de meest populaire soort petten die er zijn. Ze worden curved genoemd, omdat ze een klep hebben die gebogen is. Baseball caps zijn er zowel in modellen waarbij de pet met een sluiting opgezet kan worden, als modellen waarbij de pet niet versteld kan worden. Dee laatste variant wordt ook wel fitted cap genoemd.

Mutsentrend: de beanie

Qua mutsen kun je er op rekenen dat we dit winterseizoen veel 'beanies' op straat gaan zien. Beanies zijn al flink ingeburgerd in het straatbeeld, maar gaan we komende winter nog veel vaker zien. Het mooie aan dit type mutsen is de zachte stof waarvan ze gemaakt zijn en het feit dat ze je hoofd prima warm houden op (ijs)koude winterdagen. Een prima reden dus om een fraaie beanie voor jezelf te kopen!

Petten met een merkopdruk

Naast de hiervoor genoemde soorten petten en mutsen, is er nog een vijfde trend om in de gaten te houden. Petjes met een opdruk van een merk, zoals Nike of Under Armour, en petten en mutsen met logo's van bijvoorbeeld sportteams, gaan we de komende tijd veel tegenkomen. Het mooie is de enorme keuze die er op dit gebied is, zoals New York Yankees petten, Adidas caps, snapbacks van je favoriete sportclub, et cetera!