Welke aandelen nu kopen?

Welke aandelen nu kopen?

Als je op zoek bent naar een investering die veel potentie heeft, dan zijn aandelen kopen een goede keuze. Op dit moment is de spaarrente nog steeds laag, waardoor je geld op een spaarrekening zetten, eigenlijk niet zoveel zin heeft. Door aandelen te kopen, investeer je in een bedrijf dat waarde heeft en kan groeien. Maar hoe kun je eigenlijk aandelen kopen en welke aandelen kun je nu het beste kopen? In dit artikel vertellen we je alles over aandelen kopen en hoe je het beste hiermee kunt starten. Lees je mee?

Aandelenmarkt

Als je aandelen wilt kopen, doe je dat op de aandelenmarkt. Er zijn twee verschillende soorten markten: de beurs en de OTC-markt. De beurs is een gereguleerde markt waar bedrijven die aandelen uitgeven, toezicht houden op de koers van hun aandelen. De OTC-markt is een ongereguleerde markt waar bedrijven geen toezicht houden op de koers van hun aandelen.

Risico's aandelen kopen

Als je aandelen wilt kopen, moet je er wel rekening mee houden dat het risico hoger is dan bij andere investeringen. Als een bedrijf faalt, kan de waarde van hun aandelen omlaag gaan en verlies je mogelijk je geld. Daarnaast is de aandelenmarkt onvoorspelbaar en kan de koers van aandelen snel veranderen.

Hoe begin ik?

Voor beginnende beleggers is het aan te raden om eerst te leren hoe de aandelenmarkt werkt. Je kunt online veel kennis vergaren over aandelen. Als je genoeg kennis hebt opgedaan, is het tijd om een geschikte broker te vinden. Een broker is iemand die jouw aandelen koopt en verkoopt op de aandelenmarkt. Online kun je prima brokers met elkaar vergelijken, bijvoorbeeld op CompareAllBrokers.com. Hier kun jij erachter komen, welke broker en nu eigenlijk het beste bij je past.

Welke aandelen kopen?

Als je gaat beleggen, moet je natuurlijk weten welke aandelen je wilt kopen. Er zijn verschillende soorten aandelen:

- Aandelen van bedrijven met een hoog risico/hoge beloning

- Aandelen van bedrijven met een laag risico/lage beloning

- Aandelen van bedrijven die gespecialiseerd zijn in een bepaald product of dienst

- Aandelen van bedrijven die goed presteren in een bepaalde sector

Als je jezelf eenmaal verdiept hebt in aandelen en je hebt een goede broker, dan kun je nu jouw keuze maken voor welke aandelen je wilt gaan. Welke specifiek bij jou passen, hangt geheel af van hoeveel risico's je wilt nemen, wat je strategie wordt en voor welke branche je wilt gaan.