Drie voordelen van floaten

Drie voordelen van floaten

Als je gaat floaten, drijf je gewichtloos rond in zout water, in een prikkelarme ruimte. Door de warmte en de rust van deze omgeving, kom je helemaal in balans. Het zorgt voor ontspanning en een reine geest. Je hartritme zal vertragen, de bloeddruk neemt snel af en je hoeft even helemaal nergens over na te denken. Niet zo gek dat floating zo enorm in opkomst is. Na een uurtje floaten voel je jezelf als herboren en zit je vol nieuwe energie.

Floaten herstelt je lichaam en geest

Als je een periode hard hebt gewerkt, heeft je lichaam behoefte aan rust. Dat geldt overigens niet alleen voor je lichaam, maar zeker ook voor je geest. Een uurtje floaten staat gelijk aan vijf uur slapen. Een snelle manier om te herstellen dus. Ideaal als je al een tijdje het gevoel hebt dat je tekort slaap hebt gehad of het maar niet lukt om een keer goed uit te slapen. Bijvoorbeeld als je jonge kinderen hebt, kan floaten een aanrader zijn, even lekker bijslapen. Ook na een zware fysieke inspanning is floating een aanrader. Denk hierbij aan het hardlopen van een marathon, een uurtje floaten is ideaal voor een optimaal herstel.

In balans met floating

Als je een drukke baan hebt, komt er veel op je af. Mails, telefoontjes, deadlines die gehaald moeten worden. Als je constant ‘aan’ staat, zal er ook een moment moeten zijn dat je even ‘uit’ staat. Een moment voor jezelf, waarbij je even heerlijk leeg kunst stromen. Gedachten en stress stromen tijdens een uurtje floaten langzaam uit je lichaam. Ook spierpijn en kramp zullen spoedig verdwijnen, doordat je lichaam even helemaal tot rust komt. Floaten heeft ook een preventieve werking; je zult beter bestand zijn tegen stress en angsten. Op D-moda.nl vind je nog veel meer informatie over beauty en ontspanning.

Floating maakt je gelukkiger

Als je regelmatig gaat floaten, zul je merken dat je hier een stuk gelukkiger van wordt. Er wordt tijdens namelijk het floaten een geluk hormoon aangemaakt wat je een geluksgevoel geeft. Hierdoor zul je merken dat je meer gaat genieten van het leven. Ook zul je beter presteren op je werk en bij het sporten. Ook kun je jezelf beter concentreren op wat je doet en neemt je creativiteit toe.