Hoe verlaag ik mijn vaste lasten?

Hoe verlaag ik mijn vaste lasten?

In dit artikel helpen wij je op weg met het verlagen van de vaste lasten. Online is heel veel te vergelijken, en toch betalen velen voor hun vaste lasten de absolute hoofdprijs. Huishoudens hebben soms een dure verzekeringsmaatschappij in de arm genomen voor de inboedelverzekering. Sommige betalen te veel zorgpremie, anderen hebben weer een dure energieleverancier. Zo gaat er onnodig veel geld verloren terwijl het makkelijk goedkoper kan.

Ga voor de onafhankelijke vergelijking

Soms is het zo listig, je denkt dat je op een onafhankelijke vergelijkingssite zit, maar de site is eigendom van bijvoorbeeld een verzekeringsmaatschappij. Na het invullen van gegevens doet de site een aanbeveling, en dan die ene verzekeringsmaatschappij komt dan als gunstigste naar voren. De beste kan hierin trappen, vaak verneem je achteraf dat je beetgenomen bent. Om de goedkoopste energieleverancier te kiezen, is wel een onafhankelijke site nodig. Het beste is dit te zien bij alle energie bedrijven, hier kan je de volledige lijst zien. Bij de lijst van energieleveranciers lees je wat extra informatie, en onderaan is de mogelijkheid om een offerte aan te vragen. Je vult enkele gegevens in, zoals je postcode, en je krijgt een idee van het voordeel. Als je besluit over te stappen dan ga je naar kies de goedkoopste energieleverancier. Op de site kun je lezen hoe het komt dat de prijs lager is. Overstappen is vaak de eerste grote winst, niet uitzonderlijk geeft het een voordeel van €400,- euro per jaar. Dit kan zelfs meer zijn.

Ging het altijd maar zo makkelijk

Een goedkopere energieleverancier moet lukken. Overstappen.nl neemt het uit handen, zegt het oude energiecontract op als je een nieuwe aangaat en als dat contract op een einde komt krijg je bericht. Zo sta je nooit voor onaangename verrassingen. Verzekeringen vergelijken zou ook via overstappen.nl kunnen. Naast energie vergelijkt het ook diverse verzekeringen. De kans dat je ook een korting kan krijgen van vele honderden euro's per jaar is kleiner, maar iedere korting is toch mooi meegenomen. Een apart verhaal is de zorgpremie. Die prijzen vergelijken met daarna het overstappen kan alleen maar aan het einde van het jaar.