De 5 populairste edelstenen en hun betekenis

De 5 populairste edelstenen en hun betekenis

Stel je voor dat je een stukje van de wereld bij je kunt dragen, waar je ook gaat. Dat is wat edelstenen doen, en ze zijn nog mooi ook! In dit artikel bekijken we vijf van de populairste soorten edelstenen naar kleur, vorm en betekenis: amethist, smaragd, aquamarijn, tanzaniet en rozenkwarts.

Amethist

Amethist is een paarse kwarts die al sinds de oudheid wordt gekoesterd. Hij wordt beschouwd als de geboortesteen voor wie in februari geboren is en zou geluk, vrede en rijkdom brengen. Amethist zou beschermen tegen nachtmerries, iemands gezondheid, wijsheid en spirituele bescherming.

Amethist wordt al duizenden jaren in sieraden gebruikt, maar tegenwoordig wordt hij vaak gebruikt als accentsteen op ringen of andere sieraden of als onderdeel van een hanger of armband, gewoon omdat hij er zo mooi uitziet! Amethist krijgt zijn kleur van sporen van mangaan in de kristalstructuur - dit geeft hem zijn rijke paarse tint die kan variëren van zeer licht lavendel helemaal tot diepe paars-rode tinten die soms bijna zwart zijn, afhankelijk van hoe lang hij werd blootgesteld aan hitte tijdens het vormingsproces (en hoe intens de hitte was) tijdens welk punt enige fosforescentie plaatsvindt tijdens daglichturen die enkele interessante optische effecten veroorzaken zoals "glans" of "vuur" wanneer bekeken onder directe lichtomstandigheden (zoals zonlicht).

Smaragd

Smaragd is de geboortesteen voor mensen die in mei geboren zijn, en wordt geassocieerd met de maand mei. Smaragden zijn ook de steen van St. Patrick, en worden vaak gedragen door mensen die hun Ierse afkomst vieren tijdens St. Patrick's Day festiviteiten.

Smaragden zijn groene stenen die in veel verschillende tinten voorkomen, van heel lichtgroen tot diep bosgroen. Als u een smaragd echter van dichtbij bekijkt, kunt u lichte kleurverschillen zien of zelfs kleine vlekjes op het oppervlak die "jardin" (Frans voor tuin) worden genoemd. Deze jardins worden veroorzaakt door onzuiverheden in de kristalstructuur van de smaragd, waardoor de lichtbreking wordt verstrooid en diepte ontstaat in de steen zelf; daardoor lijkt het alsof er iets in groeit! De aanwezigheid van deze jardins kan van invloed zijn op de hoeveelheid licht die van uw edelsteen weerkaatst - iets om in gedachten te houden als uw budget geen volledige perfectie toelaat!

Aquamarijn

Aquamarijn is de naam van een blauwgroene tint van beryl en wordt al eeuwenlang gebruikt als edelsteen. De steen wordt al minstens sinds de tijd van Cleopatra, die aquamarijn op haar voorhoofd zou hebben gedragen om de effecten van veroudering tegen te gaan, gedragen vanwege zijn beschermende en helende eigenschappen.

In de moderne tijd zou aquamarijn beschermen tegen nachtmerries en nare dromen en vrede en geluk in je leven brengen. Het kan u ook helpen verloren voorwerpen terug te vinden door ze duidelijker te visualiseren - een handige truc als u uw sleutels zoekt!

Tanzaniet

Tanzaniet is de geboortesteen van mensen die geboren zijn in de maand januari. Het is ook een edelsteen die in Tanzania wordt gedolven en heeft daarom een band met Afrika, en wordt geassocieerd met zowel Kreeft als Steenbok.

Tanzaniet werd in 1968 ontdekt door mijnwerkers die op zoek waren naar blauwe zoisiet (een andere edelsteen) op de Kilimanjaro. Zij waren verrast door deze nieuwe vondst, die leek op gekleurde saffier maar zijn eigen unieke kenmerken had: hij is niet alleen zeldzamer dan saffieren of diamanten, maar heeft ook een eigen kleurenspectrum dat een deel van zijn aantrekkingskracht als steen uitmaakt; blauwen variëren van diepblauw tot lichtroze, waardoor tanzaniet een van de mooiste edelstenen van de natuur is!

Rozenkwarts

Rozenkwarts is de steen van onvoorwaardelijke liefde. Hij brengt troost, warmte en genezing aan allen die hem dragen, maar vooral aan hen die worstelen met gevoelens van isolatie of verlating.

Rozenkwarts is ook de steen van zelfliefde; als je rozenkwarts draagt kun je jezelf accepteren zoals je bent en je persoonlijke groei niet in de weg laten staan door kritiek.

Rozenkwarts wordt ook geassocieerd met vergeving; hij kan je helpen de innerlijke kracht te vinden om anderen of jezelf te vergeven voor fouten uit het verleden, zodat je verder kunt zonder nog langer oude lasten op je schouders te dragen.

Ten slotte staat rozenkwarts bekend als de "steen van kalmte", omdat hij helpt om vrede te brengen in chaotische situaties - en is dat niet wat we allemaal willen?