De leukste Halloween outfits

De leukste Halloween outfits

Halloween komt langzaam weer in de buurt en veel mensen denken alweer na over een leuke outfit. In dit artikel geven we een aantal tips voor mooie Halloween costuums voor dit jaar. We leggen ook uit hoe je deze bij elkaar zoekt en maakt.

Outfits kopen

Wil jij kant en klaar een Halloween outfit kopen? Dat is natuurlijk het makkelijkst als je bereid bent wat geld uit te geven. Je kunt kiezen voor pakken van bijvoorbeeld superhelden, zoals Spiderman of Batman. Je kunt ook gaan voor wat onbekendere stripfiguren. Vooral de vijanden zijn dan leuk om te kiezen, zoals de Joker, want het is natuurlijk wel Halloween. Je kunt ook kiezen voor een personage uit een andere film of serie, of een historisch figuur. Er is online veel Halloween kleding te vinden, van heel veel verschillende franchises en series. Kijk dus gerust even rond en kijk of je iets leuks kunt vinden ertussen. Goede voorbeelden zijn bijvoorbeeld personages uit sprookjes, horror films of leuke Netflix of HBO series. Het beste is om iets of iemand te kiezen dat mensen snel zullen herkennen.

Zelf een outfit maken

Het is natuurlijk ook leuk om zelf een outfit te maken. Een mummy met toiletpapier is dan vaak het eerste waar je aan denkt, maar je kunt ook een stuk creatiever zijn. Kies je een personage uit een film en serie die normale kleding aan heeft? Dan is het leuk om zelf te gaan shoppen en een passende outfit bij elkaar te zoeken. Je kunt er ook voor kiezen om alleen het Halloween masker te kopen, omdat deze lastig zelf te maken zijn. Je kunt de rest van de outfit dan zelf maken. Dit is vooral handig en leuk bij personages uit horror films. Vaak is het masker het moeilijkste deel. De jas, zwarte en/of witte lakens en andere stoffen kun je er makkelijk zelf bij kopen. Als je een masker hebt van het figuur uit 'Scream' hoef je bijvoorbeeld alleen nog maar zelf een pak je maken van lakens. De mogelijkheden zijn eindeloos en je kunt zo creatief zijn als je zelf wil. Een leuk Halloween costuum hoeft ook helemaal niet duur te zijn.