Dit is wat je allemaal moet weten over Gin

Dit is wat je allemaal moet weten over Gin

Gin is een populaire drank die wordt gemaakt door de distillatie van graanalcohol met juniper bessen en andere kruiden en specerijen. Het wordt vaak gedronken met tonic water en een schijfje citroen of limoen als garnituur. Gin heeft een lange geschiedenis die teruggaat tot de 17e eeuw, toen het werd geproduceerd door Nederlandse en Engelse apothekers als geneesmiddel.

In de 18e eeuw werd gin echter steeds populairder als drank in Engeland, waar het vaak goedkoop en gemakkelijk verkrijgbaar was. Dit leidde tot een groot aantal problemen met alcoholmisbruik en de "gin epidemie" van de 18e eeuw. In de 19e eeuw nam de populariteit van gin echter af, totdat het in de 20e eeuw weer opkwam als populaire drank.

Wat voor soorten gin zijn er?

Er zijn veel verschillende soorten gin beschikbaar, elk met hun eigen unieke smaak en aroma. De meest voorkomende soorten gin zijn London Dry Gin, Plymouth Gin en Old Tom Gin. London Dry Gin is de meest populaire soort en wordt gemaakt met een combinatie van juniper bessen, koriander en andere kruiden en specerijen. Plymouth Gin is een beschermde benaming die alleen mag worden gebruikt voor gin die in Plymouth, Engeland wordt gemaakt. Old Tom Gin is een zoetere soort gin die vaak wordt gebruikt in oudere cocktails.

Moderne soorten

Er zijn ook moderne varianten van gin beschikbaar, zoals New Western Dry Gin en Contemporary Gin, die een bredere range van botanicals gebruiken zoals lavendel, rozen of andere exotische specerijen. Gin wordt vaak gedronken in cocktails zoals Martini, Negroni en Tom Collins. Het wordt ook vaak gedronken met tonic water en een schijfje citroen of limoen als garnituur.

In recente jaren is er een groeiend aantal gin distilleerderijen die gin produceren met unieke smaken en aroma's. Deze gin distilleerderijen experimenteren vaak met verschillende botanicals en productiemethoden om unieke en interessante gin te maken.

In conclusie, gin is een veelzijdige en populaire drank met een lange geschiedenis. Er zijn veel verschillende soorten gin beschikbaar, elk met hun eigen unieke smaak en aroma. Van de traditionele London Dry tot de moderne en exotische varianten, er is een gin voor iedereen om van te genieten.