Waarom juist nu beginnen met beleggen?

Waarom juist nu beginnen met beleggen?

Dat de digitale wereld zo’n vlucht zou nemen, had niemand voorspeld. De Coronacrisis heeft hierbij natuurlijk ook voor een extra versnelling gezorgd, waardoor nog meer mensen de digitale mogelijkheden hebben ontdekt. Cryptocurrency ofwel digitale valuta is met deze ontwikkelingen ook keihard meegegroeid. Veel mensen kiezen ervoor om juist nu geld te beleggen in digitale valuta. Waarom? Je leest het hieronder!

Beveiligd en betrouwbaar

Op de dag dat de eerste digitale valuta op de markt kwam, waren er vooral veel vragen. Hoe wordt het beveiligd? Is het wel een goede belegging? Is dit niet alleen iets voor computernerds? Toch kregen langzaam maar zeker steeds meer mensen vertrouwen in digitale valuta. De beveiliging werd steeds beter en ook de technologie achter de digitale valuta werd steeds krachtiger. Nu staan de meeste digitale valuta te boek als veilig en betrouwbaar. En dat is precies wat beleggers willen als ze ergens in gaan beleggen.

Veel keuze

In welke crypto investeren? Je kunt kiezen uit verschillende soorten digitale valuta. Uiteraard bepaalt je beleggersprofiel welke munt er het beste bij je past. Als je wilt gaan voor de oudste digitale munt dan is dat de Bitcoin. Voordeel van de Bitcoin is dat het volgens de kenners een blijvertje is. Het is de grootste en bekendste digitale munt ter wereld. Wil je gaan voor een nog meer geavanceerde digitale munt, dan is Ethereum aan te raden. Hier zit nog meer technologie achter dan bij de Bitcoin. Je zou ook kunnen kiezen voor een iets minder bekende digitale munt, namelijk Ripple. Naast deze drie digitale munten, zijn er nog meer waar je uit kunt kiezen. Door je te verdiepen in verschillende digitale valuta, kom je er vanzelf achter welke het beste bij je past.

Gemakkelijk om mee te beginnen

Beginnen met beleggen is eenvoudig. Je kunt via een Exchange (markt waar digitale valuta wordt verhandeld) opdracht geven aan een tussenpersoon om specifieke digitale valuta aan te kopen. Deze tussenpersoon rekent hiervoor een commissie, maar je weet dan wel dat het veilig en goed geregeld is. Verkopen kun je ook weer eenvoudig doen via deze tussenpersoon. Op deze manier kun je gemakkelijk, betrouwbaar en snel investeren in cryptocurrency.