Kalknagel, zo kom je er vanaf.

Kalknagel, zo kom je er vanaf.

Dikke randen op je nagels, losse nagels of verkleurde nagels? Kenmerken van kalknagels. Niemand zit te wachten op kalknagels, je nagels zien er niet uit en je durft geen enkel zwembad of sauna meer in te stappen. Ook als je op een teamsport zit, zie je natuurlijk alweer op tegen de volgende keer douchen na afloop van de wedstrijd. Kalknagel, je wilt er natuurlijk zo snel mogelijk vanaf. Hoe? Je leest het hieronder!

Kalknagels die los laten

Kalknagels zijn doorgaans vooral een cosmetisch probleem. Je teennagel is misvormd en krijgt opeens een rare kleur. Als je zomers over het strand heenloopt, voel je jezelf met kalknagels niet erg zelfverzekerd. Ongeveer een kwart van de Nederlanders heeft weleens te maken / gehad met kalknagels, je bent dus zeker niet de enige. Overigens is deze verkleuring en misvorming van een nagel iets anders als wanneer deze helemaal los gaat laten. In dit laatste geval hebben we namelijk te maken met een schimmelinfectie op je nagel, dit is ernstiger en is ook nog eens besmettelijk. Als de nagel door een infectie loslaat, groeit deze overigens wel altijd weer aan.

Behandeling kalknagels

Als je last hebt van kalknagels, moet je er altijd voor zorgen dat je nagel goed droog blijft. Zorg voor sokken en schoenen die ruim zitten en niet gaan knellen. Voor de behandeling van kalknagels kun je het beste kiezen voor een antischimmelzalf, deze zalf doodt de schimmel die de infectie veroorzaakt. De nagel waarop de infectie zit, moet altijd zo kort mogelijk geknipt worden, hierdoor krijgt schimmel geen kans om zich ook op andere plekjes rondom je nagel te vestigen.

Kalknagels kun je voorkomen

Kalknagels worden veroorzaakt door schimmels. Deze schimmels gedijen het beste in warme, vochtige ruimtes. Denk hierbij aan kleedkamers op sportscholen of sauna’s. Maar ook bij je thuis heb je vochtige, warme ruimtes zoals de doucheruimte. Door je tenen en nagels goed af te drogen kun je kalknagels voorkomen. Draag luchtige, ruim zittende sokken en schoenen. Zorg er ook altijd voor dat je slippers draagt in kleedruimtes. Hierdoor krijgen schimmels geen kans en hoef je niet bang te zijn voor kalknagels.