Cryptomunten kopen? Alles wat je moet weten over crypto

Cryptomunten kopen? Alles wat je moet weten over crypto

Wil jij je geld beleggen in crypto? Cryptomunten zijn de afgelopen jaren erg populair geworden, ook in Nederland. Met deze digitale munten kun je transacties uitvoeren, maar veel mensen gebruiken de munten ook als belegging. Veel van deze munten zijn namelijk nog in een beginfase en stijgen en dalen snel in prijs. Hieronder vind je meer uitleg en informatie over cryptomunten.

Bitcoin en altcoins

De bekendste cryptomunt is Bitcoin. Deze munt is ook het meest waard. Hiernaast heb je nog andere cryptomunten zoals Ethereum, die vaak altcoins worden genoemd. Cryptomunten zijn digitale munten die bestaan uit een lange computer code. Deze codes kun je genereren (berekenen) met krachtige computers. Dit proces noemen we minen. Cryptomunten staan opgeslagen op computers over de hele wereld. Deze munten zijn dus niet gecentraliseerd en de markt wordt niet gecontroleerd door een land, bank of organisatie. De transacties die worden gedaan met Bitcoin en andere munten worden opgeslagen in de blockchain, een soort groot online register.

Zelf cryptomunten kopen

Wil jij zelf ook cryptomunten zoals Bitcoin of Ethereum kopen? Dan zijn er een aantal zaken waar je goed op moet letten. Je koopt crypto via een online broker. Via deze brokers kun je een persoonlijke wallet aanmaken. Hierop kun je geld storten, waarmee je vervolgens de munten aanschaft. Voor dit proces kun je ook een app gebruiken. Het verschil hiermee is dat zij dan meestal de wallet voor jou aanmaken en beheren. Het kopen en verkopen van munten gaat dan via de app zelf. Ook de koersen van de munten kun je vinden op de app. Deze kun je ook gemakkelijk vinden op internet.

Betrouwbaarheid

Als je cryptomunten wil kopen moet je eerst goed geïnformeerd zijn over het proces en de munt die je wil kopen. Niet alle munten zijn even professioneel. Hierdoor heeft niet iedere munt dezelfde kans op succes. Zorg dat je een munt koopt van een goed bedrijf met een duidelijke visie erachter. Er zijn veel munten die al snel in elkaar storten. Ook de broker of app moet natuurlijk betrouwbaar zijn. Zorg dat deze veilig en professioneel zijn. Hiervoor kun je bijvoorbeeld online reviews gebruiken en verhalen gebruiken.