Het belang van een goed webdesign

Het belang van een goed webdesign

Een website is onmisbaar voor je business. Dat is niks nieuws, dit weten we al lang. En het is tegenwoordig eenvoudiger dan ooit om een eigen website of webshop te maken. Waar je vroeger nog veel kennis moet hebben over codering en HTML. Is dat vandaag de dag niet meer nodig. Er zijn verschillende aanbieders van website systemen (content management systemen, ook wel CMS genoemd) waar je zonder enige kennis van codering eenvoudig en snel een website kunt maken. Wordpress is wereldwijd de bekendste aanbieder van een CMS waarmee iedereen heel eenvoudig een website kan maken Veruit de meeste website op internet zijn gemaakt met Wordpress.

Webdesign Groningen

Twee factoren bij het maken van een website zijn erg belangrijk: techniek en webdesign. Waarom techniek belangrijk is laat zich wel raden. De website moet goed functioneren, snel laden en alle onderdelen op de website moeten goed werken en goed vindbaar zijn. Maar ook webdesign is erg belangrijk. Bij een goed webdesign zijn drie elementen belangrijk. Een design waarbij er gekeken wordt naar vormgeving en esthetiek, het design moet passen bij het bedrijf of merk en het design moet intuïtief en gebruiksvriendelijk zijn.

Het uitgangspunt van de meeste webdesigners is dat de website er mooi uit moet zien. Klinkt logisch natuurlijk. En de meeste opdrachtgevers beoordelen hier het design ook op. Maar de grootste uitdaging voor een webdesigner is vaak dat het design moet passen bij het bedrijf of merk. En dat het tegelijk ook intuïtief is, overzichtelijk en makkelijk te gebruiken.

Een goed webdesign verschilt dus per type website. Maar over het algemeen zijn er wel een aantal trends waar de meeste webdesigner in 2021 rekening mee houden. We zetten er een aantal op een rij:

De darkmode lijkt ook definitief te zijn doorgebroken in de wereld van websites. Het is over komen waaien van de smartphones en in 2021 zien we steeds meer websites met veel donkere elementen voorbij komen.

Rust en weinig afleiding is ook een trend die we in 2021 vaker gaan zien. Vroeger vond je vooral op webshops veel slider elementen. Men wilde zoveel mogelijk laten zien en alle functies van een webshop systeem benutten. Dat is vandaag de dag wel anders. Ook hier lijkt de Scandinavische stijl door te breken.

Buroreng.nl is een buro in Groningen waar je terecht kunt voor webdesign die helemaal voldoet aan de laatste webdesign trends van 2021. Dit buro ontwikkelde al een aantal succesvolle websites, voorzien van een strak en functioneel design.