Overstappen van uitvaartverzekering, wat voor jou?

Overstappen van uitvaartverzekering, wat voor jou?

Als je een uitvaartverzekering hebt, kan het verleidelijk zijn om hier niets aan te doen. Iedere maand wordt er een bedrag van je rekening gehaald en je bent verzekerd voor je uitvaart. Goed geregeld toch? Toch doe je er goed aan om regelmatig kritisch naar je uitvaartverzekering te kijken. Past deze nog wel bij je? Overstappen van uitvaartverzekering kan een verstandige optie zijn. Wellicht voor jou ook?

Andere wensen

Als je ouder wordt, verander je als mens. De uitvaartverzekering die je tien jaar geleden hebt afgesloten, past wellicht helemaal niet meer bij wie je nu bent. Misschien vond je het tien jaar geleden niet belangrijk om mensen na afloop van de uitvaart een lunch aan te bieden en nu juist wel. Wilde je destijds een simpele kist zonder bloemen erop? Daar denk je nu misschien wel heel anders over. Misschien heb je wel besloten dat je niet meer begraven wilt worden, maar juist gecremeerd. Een ander wensenpakket, kan in dit geval betekenen dat het ook verstandig is om een andere uitvaartverzekering af te sluiten, eentje die beter past bij de wensen die je op dit moment hebt. Als je de nieuwe wensen in kaart hebt gebracht, weet je ook wat de kosten zijn voor de uitvaart zoals je die nu voor ogen hebt.

Kiezen voor andere vorm

Heb je destijds gekozen voor een kapitaaluitvaartverzekering, maar heb je het gevoel dat een natura uitvaartverzekering nu veel beter bij je past? Een goede reden om over te stappen. Het kan natuurlijk prima zo zijn dat je destijds gewoon een bedrag uit wilde laten betalen (kapitaal uitvaartverzekering), maar dat je er nu liever voor kiest om diensten uit te laten voeren, zodat nabestaanden hier geen werk aan hebben (natura uitvaartverzekering). Een combinatie van deze twee vormen is ook mogelijk.

Vergelijk en stap over

Als je weet wat je wilt, wordt het tijd om te vergelijken. Dat vergelijken kun je online gemakkelijk doen. Je weet namelijk voor welk bedrag je jezelf wilt laten verzekeren en voor welke vorm je wilt gaan. Met deze gegevens kun je het aanbod van uitvaartverzekeraars met elkaar vergelijken. Kies vervolgens de uitvaartverzekering die het beste bij je past.