Deze vliegvelden zijn erg populair

Deze vliegvelden zijn erg populair

Wanneer je naar Sint-Maarten of Griekenland gaat vliegen heb je twee vliegvelden die erg populair zijn. Natuurlijk ligt het eraan naar welke plaats je gaat maar de vliegvelden op Sint-Maarten en Griekenland wil je zeker weten.

Het vliegveld op Sint-Maarten

Wanneer je naar Sint-Maarten gaat kan je daar naartoe vliegen vanaf Schiphol. Vanuit Nederland kan je alleen met een KLM vlucht daarnaartoe vliegen. Het Vliegveld van Sint-Maarten waar je land, heet Princess Juliana International Airport. Het meest opvallende aan dit vliegveld is de ligging. Het ligt namelijk direct aan het Maho strand. Waar de vliegtuigen heel laag over vliegen. Voor de grotere toestellen is de landingsbaan erg kort.

Vanaf Amsterdam Schiphol kan je in negen uur naar Sint-Maarten vliegen. Dit is alleen als je een rechtstreekse vlucht hebt via KLM. Via een andere maatschappij maak je altijd een tussenstop die vaak op Hato International Airport is op CuraƧao. De prijzen van een ticket zijn in de meivakantie en kerstvakantie het duurst. In die periode gaan er veel toeristen omdat de droogte er dan heerst. Dat is dus een drukke periode op Sint-Maarten.

Vliegen naar Thessaloniki

Wanneer je op vakantie gaat naar Thessaloniki kan je ervoor kiezen om rechtstreeks te vliegen naar Thessaloniki. Daar is het Macedonia vliegveld wat ook wel het Mikra vliegveld genoemd wordt. Het vliegveld ligt dertien kilometer ten zuiden van Thessaloniki, in Thermi. Dit is het op twee na grootst vliegveld van Griekenland.

Een vakantie in Thessaloniki is natuurlijk alleen maar volop genieten van de rust. Je kunt er heerlijk genieten van rust, stranden, bezienswaardigheden en shoppen. Wanneer je in de zomer ernaartoe gaat heb je elke dag je korte broek aan. De temperatuur is er dus heerlijk. De wintermaanden zijn er een stukje koeler en ook de regen is dan zeker veel aanwezig.

Iets wat je zeker niet wilt missen is de geschiedenis van Thessaloniki. Je kunt natuurlijk het nodige vinden hierover op Thessaloniki.nl om er ter voorbereiding op je vakantie al wat over te lezen. Griekenland kent een hele rijke historie, zo ook Thessaloniki. Als tweede stad van Griekenland en door de ligging is het de perfecte uitvalsbasis om te beginnen aan een roadtrip.