Hoe werkt een Incassobureau in Nijmegen?

Hoe werkt een Incassobureau in Nijmegen?

Laat de financiële toestand van jouw bedrijf niet langer afhangen van klanten die niet al te stipt omgaan met jouw facturen. Een incassobureau zorgt voor de inning van alle openstaande facturen als jouw klanten blijven volharden in het niet betalen.

Waarom het opvolgen van onbetaalde facturen zo belangrijk is

Vaak wordt het opvolgen van onbetaalde facturen op de lange baan geschoven, met alle gevolgen van dien helaas. Aan de ene kant omdat je jouw klant niet wil kwijtraken, aan de andere kant omdat je ervan uitgaat dat de rekening wel betaald zal raken. Dat dit geen goed idee is, hoeft vast niet gezegd te worden. Het kan niet de bedoeling zijn dat jij in de problemen komt om jouw leveranciers te betalen of dat je bijkomende kredieten moet aangaan om jouw cashflow te verhogen. Jouw klant kreeg wat hij bestelde, hij dient hier dan ook voor te betalen, niets meer en niets minder dat dan.

Het ontvangen van openstaande facturen zorgt ervoor dat jij ook jouw facturen en investeringen kunt betalen.

Ga voor optimaal resultaat

Word je geconfronteerd met facturen die op vervaldatum niet betaald werden, dan is de logische eerste stap dat je jouw klant even contacteert. Een vriendelijk mailtje of telefoontje met de vraag of de betaling niet over het hoofd werd gezien. In sommige gevallen volstaat dit, in andere dan weer niet.

Als jouw klant na de herinnering niet tot betaling overgaat, zijn verdere stappen aangewezen. Het is dan ook op dat moment dat Incassobureau Nijmegen op het toneel verschijnt om het dossier van jou over te nemen. Zowel telefonisch als schriftelijk zal alles in het werk gesteld worden om alsnog aan jouw centen te geraken, kosten hiervan ten laste van jouw klant. Het is voor veel klanten al een hele motivatie tot betaling als ze de naam of het logo van een incassobureau zien verschijnen. Een incassobureau werkt volgens het principe van de minnelijke schikking, er komt dus nog geen rechtbank bij kijken en als jouw klant netjes de factuur betaald, is het dossier daarmee zonder verder gevolg afgesloten. Pas hierna kun je overwegen de gerechtelijke procedure op te starten.

Laat onbetaalde facturen niet langer opstapelen en onderneem vandaag nog actie om jouw tegoeden te ontvangen van jouw klanten. Incassobureau Nijmegen geeft je graag alle verdere informatie.